Amanida cruixent

Completeu l’amanida amb els rostons i el bacó … tothom voldrà ser el primer de servir-se!

Poseu una paella al foc. Ja calenta, hi poseu les tires de bacó i les deixeu daurar, tombant-les bastant sovint, que no quedin molt torrades. Aixafeu els alls i els afegiu a la paella, ara apugeu el foc i poseu-hi els rostos de pa. Agafaran tot els gustos de la paella i quedaran ben torrats. Si veieu que el bacó no deixa prou greix per a que el pa quedi ben cruixent, afegiu-hi un parell de cullerades d’oli d’oliva. Moleu una mica de pebre negre per sobre i quan ho veieu a punt ho reserveu en un plat amb el bacó.

Netegeu la paella amb paper de cuina i hi tornem a posar el bacó amb el sucre i el suc de la clementina. Tant punt les tires estiguin perfectament caramel·litzades i cruixents, feu servir uns molls per a treure-les i les deixeu en un plat untat d’oli per a refredar uns minuts. Teniu en compte que de la manera que deixeu les tires quedaran, així que aprofiteu per donar-los forma i quedin més originals després al plat. Peleu la resta de clementines i feu-ne llesques.

Anem a omplir el bol amb l’enciam que heu triat. Podeu poseu-hi la fruita que heu escollit. Afegiu unes fulles de menta. Amb les mans o uns bons coberts d’amanida barregeu-lo tot, que quedi ben amanit amb la salsa que ja era al bol.

Amanida cruixent

Prep Time: 5 mins
Cook Time: 10 mins
Yields: 4

Ingredients per l'amanida

  • 12 llesques de bacó
  • 2 cullerades de sucre
  • 3 llesques de pa blanc
  • 2 clementines i una altra peça de fruita
  • all, oli d'oliva i pebre per moldre
  • Enciam i un manat de menta fresca

Per la salsa

  1. 6 culleres d'oli d'oliva
  2. 3 de vinagre blanc
  3. 1 cullerada de mostassa de Dijon
  4. 1 altra cullerada de iogurt natural
  5. Sal marina i pebre per moldre

Informació adicional

Per a fer la salsa, aboca tots els ingredients en un bol gran i barreja'ls bé. Si vols que tingui un punt d'àcid, afegeix una mica més de vinagre.

No hi ha respostes a "Amanida cruixent"

    Deixa una resposta

    La teva adreça no serà publicada.