Crema de xampinyons

Pelarem i netejarem tots els xampinyons i els laminarem ben fins.

Preparem una olla amb una mica d’oli al fons a mig foc. Afegim la ceba, l’api, els alls, les branques de julivert, les fulles de la farigola i els xampinyons. Ho tapem i ho deixem que sui fins a que quedi ben tou tot.

Traurem 4 cullerades de xampinyons de l’olla i els reservarem per més tard.

Aboquem el brou fins que bulli. Abaixem el foc i ho deixem fent xup-xup uns 15 minuts.

Ho assaonem amb una mica de sal i pebre acabada de moldre i ho batem per a que ens quedi cremós. Hi aboquem la nata líquida, ho tornem a dur al punt de bollir i llavors tanquem el foc.

Ho servim en bols individuals, ben calent. Cada un, guarnit amb una mica de julivert tallat ben fi i un quants xampinyons que hem reservat abans.

Ho acompanyem amb la torrada cruixent coberta dels xampinyons restants ben amanits amb oli d’oliva i una mica de sal gruixuda.

Crema de xampinyons - El Cullerot

Preparació: 5 mins
Cocció: 30 mins
Persones: 4/6

Ingredients

  • 600 g de xampinyons o barreja de bolets oli d'oliva
  • 1 ceba, pelada i tallada finament
  • 3 grills d'all pelats i laminats
  • 2 branques d'apitallades i filetejades
  • Unes quantes branquetes de farigola fresca i de julivert ben tallat
  • 1,5 lts de brou de pollastre
  • 75 ml de nata líquida
  • 4 ó 6 llesques de pa de barra torrat
  • sal marina i pebre negre

Informació addicional

Ho acompanyem amb la torrada cruixent coberta dels xampinyons restants ben amanits amb oli d'oliva i una mica de sal gruixuda.

No hi ha respostes a "Crema de xampinyons"

    Deixa una resposta

    La teva adreça no serà publicada.