Fricandó

  1. Salpebreu i enfarineu els talls de vedella i passeu-los per la paella amb poc oli. Deixeu-los en una cassola gran.
  2. Fent servir la mateixa paella, enrossirem les cebes picades i la pastanaga tallada en daus petits.
  3. Mentrestant podem anar escaldant els rovellons tan sols un minut amb aigua bullent i posar els moixernons en aigua ben calenta per hidratar-los.
  4. Quan veieu la pastanaga al punt, aboqueu-hi el vi negre i deixeu que es redueixi per a afegir el tomàquet pelat i tallat ben petit.
  5. Poseu un litre d’aigua a bullir.
  6. Prepareu la picada amb les avellanes, la xocolata, el safrà, ella alls i el julivert. Aboqueu-la al sofregit i dues cullerades de farina. L’heu de remenar una mica i deixar-ho coure uns dos minuts.
  7. Quan l’aigua arrenqui el bull, l’afegiu al sofregit i ho tritureu tot amb la batedora per a que quedi ben fi.
  8. Aboqueu el suc a la cassola amb la carn i hi afegiu els bolets.
  9. Deixeu coure el fricandó una hora a foc moooolt lent. Vigilant que la carn no s’enganxi. Si hi falta suc podeu afegir aigua, però veureu que fins i tot us en sobrarà.

El fricandó és un plat tradicional català, per aquesta raó trobareu mil maneres diferents per fer-lo. Aquí en teniu una.

Fricandó - El Cullerot

Preparació: 20 minuts
Cocció: 2 hores
Comensals: 4

Ingredients

  • 600 gr. de llata o peixet de vedella tallada fina
  • 400 gr de ceba
  • 200 de pastanaga
  • 300 de tomàquets pelats
  • 250ml de vi negre
  • 10 gr de moixernons secs
  • Un grapat de botons de rovelló
  • 75 gr d'avellanes torrades
  • 1⁄2 cabeça d'alls
  • 1 presa de xocolata de la pedra
  • Julivert
  • Farina
  • Safrà
  • Sal, pebre, sucre i Oli d'oliva

Informació addicional

Podeu canviar ingredients, treure'n i posar-ne d'altres ...

No hi ha respostes a "Fricandó"

    Deixa una resposta

    La teva adreça no serà publicada.