Llaminera de Cap d’Any

  1. Peleu la ceba i la talleu ben fina.
  2. Feu daus petits dels prèssecs i en reserveu l’almívar per després.
  3. Per anar bé, hauríeu de pelar el raïm i treure’n les llavors o si no, comprar-ne en llaunes ja pelats.
  4. Tallem la llaminera en rodelles d’un dit d’ample, més o menys. I ho salpebreu.
  5. En una cassola baixa i tirem un bon raig d’oli . Quan estigui calent, hi marquem els medallons, volta i volta. Els guardem fora del foc.
  6. A la mateixa cassola i amb l’oli de la carn hi sofregim la ceba fins que rossegi.
  7. Tornem a posar la carn a la cassola, hi aboquem el cava i el deixem reduir uns instants. Poc a poc hi anem incorporant el prèssec i l’almívar. Tireu-ne força per a que us quedi salsa suficient per a sucar hi pa!
    Ho deixeu coure a foc suau per a que la carn es cogui una mica més, uns 5 minuts.
  8. Hi afegim els grans de raïm, un pessic de sal i una mica de pebre. Tasteu la salsa que no us quedi sosa. Un parell de minuts més i… ja ho tenim a punt!

Llaminera de Cap d'Any - El Cullerot

Preparació: 10 mins
Cocció: 1 hora
Comensals: 4

Ingredients

  • 2 llamineres
  • 1 llauna petita de prèssec en almívar
  • 100 g de raïm
  • 1 got de cava
  • 1 ceba grossa
  • Oli d'oliva, sal i pebre

Informació addicional

Deixeu preparat i acabeu de coure una estona abans que arribin els convidats. La carn quedarà melosa i al punt. Bones Festes a tothom.

No hi ha respostes a "Llaminera de Cap d'Any"

    Deixa una resposta

    La teva adreça no serà publicada.