Pollastre a la cervesa

Escalfeu el forn a 200º. Traieu el pollastre de la nevera i deixeu que vagi perdent la fredor. Aneu esmicolant tots els ingredients per a cobrir el pollastre en un morter i mulleu el pollastre amb oli d’oliva. Unteu el pollastre amb aquesta barreja. Feu servir les mans com si estiguéssiu fent-li un massatge amb aquestes fantàstiques olors. No en deixeu ni un racó sense.

Obriu la llauna de cervesa i aboqueu-ne dues terceres parts… o us la beveu!. Llavors, amb cura, inserteu la llauna a la cavitat del pollastre… quedarà com si hi estigués assegut!.

Ja el podeu posar en una safata del forn, dret com està. I… dins del forn! L’hi deixareu a la vora d’una hora i quart o fins que estigui enrossit o ben cuinat.
Per verificar que ja està cuit, punxeu-lo amb un ganivet a la part més prima de la cuixa. El suc que en surti ha de ser clar.

Un cop fora, amb un pinzell de silicona, que us anirà millor… torneu a untar el pollastre, aquest cop amb la salsa barbacoa i el torneu a deixar 10 minuts més al forn.

Mentre s’acaba de coure, talleu finament el bitxo, les cebes i trenqueu les fulles de julivert.

Ja a punt, amb compte, traieu-ne la llauna. A mida que aneu tallant el pollastre per servir escampeu-hi per sobre el bitxo, el julivert i les cebes per servir-lo.

Pollastre a la cervesa - El Cullerot

Temps Preparació: 35 mins
Temps Cocció: 1h i 25 minuts
Persones: 4

Ingredients

 • 1 Pollastre d'entre 1,5 i 2 quilos
 • 1 llauna de cervesa
 • 2 cullerades grans de salsa barbacoa
 • Bitxo sense llavors
 • 1 ramell de cebes tendres tallades i julivert fresc
 • Oli d'oliva

Per a cobrir el pollastre (combinació recomenada)

 1. 1 bona cullera de pebre fumada, pebre callena, fonoll i julivert trinxat
 2. 1 cullerada petita de comí
 3. 1 ó 2 bitxos secs
 4. 1 pessic de sal
 5. 1 bona cullera de pebre negre en gra
 6. 1 bona cullera de sucre morè

Informació addicional

Mentre s'acaba de coure, talleu finament el bitxo, les cebes i trenqueu les fulles de julivert. Ja a punt, amb compte, traieu-ne la llauna. A mida que aneu tallant el pollastre per servir escampeu-hi per sobre el bitxo, el julivert i les cebes per servir-lo.

No hi ha respostes a "Pollastre a la cervesa"

  Deixa una resposta

  La teva adreça no serà publicada.