Vi Calent de Reis

  1. Feu tires amb les pells de les clementines, la llimona i la llima fent servir un pelador per no endur-vos la part interior blanca que és més amarga.
  2. Posar en una olla el sucre a foc mig, les pells i el suc de les clementines.
  3. Afegiu els claus, les fulles de llorer, la branca de canyella, que podeu trencar per la meitat i 10 o 12 ratlladures de la nou moscada. Obriu la vainilla tota la seva allargada i també l’afegiu. Ara ja podeu tirar-hi vi. Just el suficient per a que cobreixi el sucre.
  4. Deixeu que faci xup-xup fins a que el sucreestigui completament dissolt en el vi, llavors el feu bollir. Manteniu-lo bollint de 4 a 5 minuts o fins que veieu que s’ha convertit en xarop.
  5. Fem aquest xarop primer sense posar-hi tot el vi de cop perquè ens convé que les espècies i el sucre es barregin bé amb el vi i que l’aroma que en surti sigui deliciós. Si ho fessim amb tot el vi en cremariem tot l’alcohol.
  6. Quan el xarop és a punt, abaixeu el foc i hi tireu les estrelles d’anís i la resta del vi.
  7. Deixeu que s’escalfi bé uns cinc minuts més.
  8. Ja ho podeu servir ben calent.

Per a no agafar fred mentre esperem que arribin els Reis d’Orient !

Vi Calent de Reis - El Cullerot

Preparació: 5 minuts
Cocció: 10 minuts
Comensals:

Ingredients

  • 2 clementines, 1 llimona i 1 llima
  • 200gr de sucre en pols
  • 6 claus
  • 1 branca de canyella
  • 3 fulles de llorer
  • 1 nou moscada sencera per a ratllar-la
  • 1 beina de vainilla
  • 2 estrelles d'anís
  • 2 ampolles de vi negre

Informació addicional

Per a no agafar fred mentre esperem que arribin els Reis d'Orient !

No hi ha respostes a "Vi Calent de Reis"

    Deixa una resposta

    La teva adreça no serà publicada.