- Feu tires amb les pells de les clementines, la llimona i la llima fent servir un pelador per no endur-vos la part interior blanca que és més amarga.
- Posar en una olla el sucre a foc mig, les pells i el suc de les clementines.
- Afegiu els claus, les fulles de llorer, la branca de canyella, que podeu trencar per la meitat i 10 o 12 ratlladures de la nou moscada. Obriu la vainilla tota la seva allargada i també l’afegiu. Ara ja podeu tirar-hi vi. Just el suficient per a que cobreixi el sucre.
- Deixeu que faci xup-xup fins a que el sucreestigui completament dissolt en el vi, llavors el feu bollir. Manteniu-lo bollint de 4 a 5 minuts o fins que veieu que s’ha convertit en xarop.
- Fem aquest xarop primer sense posar-hi tot el vi de cop perquè ens convé que les espècies i el sucre es barregin bé amb el vi i que l’aroma que en surti sigui deliciós. Si ho fessim amb tot el vi en cremariem tot l’alcohol.
- Quan el xarop és a punt, abaixeu el foc i hi tireu les estrelles d’anís i la resta del vi.
- Deixeu que s’escalfi bé uns cinc minuts més.
- Ja ho podeu servir ben calent.
Per a no agafar fred mentre esperem que arribin els Reis d’Orient !
No hi ha respostes a "Vi Calent de Reis"