Salmó cruixent

No hi ha res com un tros de salmó perfectament cuinat amb una cruixent capa de pell i una bona amanida tèbia que l’acompanyi. Petites pastanagues, fonoll ben tendre, mongetes tendres, faves, pèsols… tot ofegat en el mateix cassó, només cal tenir en compte els temps de cocció i posar al foc primer el que més costi de cuinar.

Primer féu l’allioli. Ja fet, poseu els vegetals en un pot per bollir afegint-hi el fonoll i deixant-ho tot uns 4 minuts.

Mentre, es va escalfant la paella, agafeu el salmó i n’hi feu uns talls. si us ve de gust, podeu farcir aquests talls amb i una mica de menta i julivert. Unteu el salmó amb un raig d’oli, el saleu i el poseu a la paella amb la pell cap avall.
Deixeu-lo uns dos minuts per a que quedi cruixent i aneu vigilant com es va fent. Encara trigarà uns quants minuts més a fer-se del tot i vigileu quan el gireu perquè és molt ràpid de coure per l’altre costat. Per tenir una idea, veureu com el salmó canvia de color.

Quan el fonoll ja s’ha cuit els 4 minuts. afegiu la mongeta tendra. Doneu-li uns quants minuts més, serà més o menys l’estona per a fer el tomb d’abans al salmó. Afegiu els pèsolsi les faves i deixeu-ho tot uns 2 minuts finals.

No estigueu temptats a deixar coure una mica més el salmó… traieu-lo del foc.

Dividiu la verdura en quatre bols i ho assaoneu amb julivert i menta, emplateu el salmó al damunt i ho cobriu amb una mica d’allioli…

 

Salmó cruixent - El Cullerot

Prep Time: 15 mins
Cook Time: 30 mins
Yields: 4

Ingredients

  • 850 ml de brou vegetal no fort de sal
  • 8 bulbs petits de fonoll, sense els troncs i sense fulles que les reservem
  • 4 filets de salmó d'uns 120 grs cada un
  • Un manat de menta fresca
  • Un manat de julivert fresc
  • 100g de mongeta tendra
  • 100g de favetes
  • Oli d'oliva i sal marina i una mica de pebre mòlt
  • Allioli

Dividiu la verdura en quatre bols i ho assaoneu amb julivert i menta, emplateu el salmó al damunt i ho cobriu amb una mica d'allioli...

No hi ha respostes a "Salmó cruixent"

    Deixa una resposta

    La teva adreça no serà publicada.