Sopa de ceba

  1. Poseu la mantega, un bon raig d’oli i els alls en una cassola alta. Remeneu-ho tot i afegiu les cebes, el porro i l’escalunya. Salpebreu-lo al vostre gust. Tapeu la cassola i la deixeu al foc lent uns 50 minuts sense deixar que la ceba agafi molt de color, fent xup-xup. Enretireu la tapa els darrers 20 minuts, la ceba es tornarà tendre i enrossida. Aneu remenant-ho per a que no s’enganxi i tingueu paciència a fer-ho a foc lent….té recompensa!!!
  2. Quan la ceba i el porro està ja deliciós, aboqueu-hi el brou. Ho escalfeu fins que agafi el bull, abaixeu el foc i ho deixeu fumejant de 10 a 15 minuts. Escalfeu el forn i engegueu el grill. Torreu les llesques de pa d’ambdós costats. Tireu una mica més de sal i pebre si ho creieu oportú a la sopa. Quan estigui perfecte, serviu-la en bols individuals aptes per al forn i els aneu posant a la safata del forn.
  3. Tapeu cada sopa amb una llesca de pa, com si fos una tapa. Apreteu-la una mica dins la sopa i ratlleu el formatge per sobre.
  4. Poseu la safata al forn ja calent i sota el grill per a que el formatge es fongui. Aneu vigilant que no es cremi.

Sopa de ceba - El Cullerot

Preparació: 20 mins
Cocció: 1 hora 30 mins
Comensals: 4

Ingredients

  • 3 escalunyes pelades i laminades
  • 6 grans d'all pelats
  • 5 cebes vermelles, 3 de Girona totes pelades i laminades
  • 2 litre de brou de pollastre calent
  • 300 gr. de porro, net i laminat
  • 8 llesques de pa torrat
  • sal, pebre
  • oli i una cullerada de mantega
  • 200g de formatge per fondre ratllat (Cheddar)

Informació addicional

Aneu en compte en treure els bols del for!!! Cremen! Però que bona que està… !!!

No hi ha respostes a "Sopa de ceba"

    Deixa una resposta

    La teva adreça no serà publicada.