Tarta Tatin de Tomàquets

  1. Encendrem el forn per a que s’escalfi a uns 200º (dalt i abaix).
  2. Rentarem els tomàquets i els assecarem.
  3. Posem una paella una mica gran al foc, hi posem dues voltes d’oli i hi aboquem els tomàquets i un pessic de sal.
  4. Veureu que els tomàquets es van enrossint i alguns d’ells fins i tot perden la pela, jo aprofito per treure-la.
  5. Ara és l’hora de tirar-hi el sucre morè i la mel. Ho deixem al foc i l’anem movent. Mmmm… quina olor!!! Els tomàquets es cobreixen amb una mena de caramel… ja estarant a punt !!!
  6. Els passem al motlle, millor rodó i baix, com els de la quiche. Amb una espàtula passeu tot el caramel al motlle. Sembla que hi hagi molt de líquid, però no us espanteu… queda deliciós!
  7. Ho podeu assaonar amb quatre fulles mal trencades d’alfàbrega.
  8. Desenrotllem la pasta de full i cobrim els tomàquets. Tapeu-los bé. Si us sobra massa a les vores feu-ne uns plecs cap a dins.
  9. Amb una forquilla punxeu una mica la massa per evaporar la humitat a mida que es vagi coent.
  10. I… a dins del forn !!! De 15 a 20 minuts fins que la pasta de full estigui ben duarada.
  11. Tret ja del forn, de segur que la massa s’ha enganxat una mica. Ajudeu-vos d’una espàtula per desmotllar.
  12. L’hora de la veritat és ara quan hem de donar la volta a la tarta. Col·loqueu un plat prou gran per cobrir tot el motlle i gireu-lo.
    I… voilà… deliciós…  Podeu acompanyar-la amb una mica de formatge

Tarta Tatin de Tomàquets - El Cullerot

Preparació: 10 mins
Cocció: 20
Comensals: 4

Ingredients

  • 1 massa de pasta de full precuinada
  • 2 paquets de tomàquets cherry
  • 2 culleres de sucre morè
  • 2 culleres de mel
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Alfàbrega fresca
  • Unes llesques de parmesà

Preparació

  1. Posar el forn a pre-escalfar a 200 ºC. (dalt i abaix)

Informació addicional

Podeu acompanyar-la amb una mica de formatge.

No hi ha respostes a "Tarta Tatin de Tomàquets"

    Deixa una resposta

    La teva adreça no serà publicada.